Saturday, November 15, 2008

Tenttiviikot…

Eilen lauantaina mulla oli jo aikaisemmin mainitsemani tilastomatikan tentti. Tiesin tenttikäytännön olevan täällä hyvin erilainen kuin Turussa, mutta silti järjestelyt pääsivät yllättämään. Ensinnäkin, tentit pidetään Adelaiden messukentällä(engl. showgrounds), jossa pidetään mm. vuosittain Royal Adelaide Show. Samassa paikassa pidetään myös University of Adelaiden tentit, joten alueella vilisee stressaantuneita opiskelijoita seuraavat kaksi viikkoa.

Paikalle päästyäni piti ensin löytää huone, johon meidän oli määrä jättää reppumme ja puhelimemme. Eli tavaroita ei saanut edes viedä itse tenttisaliin! Yliopisto on palkannut vartiointifirman hoitamaan asian, joten meno oli heti virallista ja jäykähköä. Tämän jälkeen metsästin oikean rakennuksen ja huoneen, mutta sisälle sai mennä vasta viisi minuuttia ennen tentin alkua. Itse tenttisali muistutti elävästi ylioppilaskirjoituksia, ja myös järjestelyt olivat yhtä tiukat. Paikalla oli reilusti yliopiston henkilökuntaa valvomassa sekä lisäksi yksi vartija! Pari minuuttia ennen tentin alkua virallisen oloinen nainen luki suoraan paperista meille ohjeita ja määräyksiä, sekä muistutti mitä seuraa jos määräyksiä ei noudata. Sitten saimme lukea tenttikysymyksiä 10 minuuttia koskematta kynään. Sen jälkeen saimme lopulta aloittaa kirjoittamaan.

Itse tentti oli yllättävän pitkä, ja tarvitsisin koko kolme tuntia sekä vielä lisäksi ylimääräisen 30 minuuttia, jonka kansainväliset opiskelijat saavat ehtiäkseni vastata kaikkiin kysymyksiin. En muista laskeneeni ja miettineeni matemaattisia pulmia yhtä intensiivisesti sitten legendaarisen lukion fysiikan ja matikan opettajamme kokeiden, mutta nyt tuon ylimääräisen 30 minuutin ansiosta ehdin jopa vastata kaikkiin kysymyksiin yhtä pientä kohtaa lukuun ottamatta.

Seuraavat tenttini ovat ensi perjantaina ja lauantaina, sitten on vielä viimeinen tentti keskiviikkona 26. päivä. Sitä ennen täällä ei varmaan mitään kovin jännää tapahdu, joten seuraavan kerran kirjoittelen varmaan tenteistä vapaana ja valtavan matkakuumeen kourissa!

1 comment:

Sara said...

ojoj, later t.o.m. varre an dt vi hade i Melbs! Lustigt att de behover ha securitas dar ocksa, och bara sa annorlunda jamfort med hemma!